пʼятниця, 4 листопада 2022 р.

 11 клас


04 листопада
(п'ятниця)

254 день
Виконані завдання пересилати або на Viber, або на Email.
Viber: (050) 172-10-53
Email: kosenchuk2015@ukr.net

Інформатика

Тема уроку. Подання звукових даних

Опрацюйте Теоретичний матеріал

Завдання для самостійного виконання:

Завдання 1. Виконується чотирьохканальний (квадро) звукозапис з частотою дискретизації 32 кГц і 32-бітовою роздільною здатністю. Запис триває 4 хвилини, його результати заносяться у файл, стиснення даних не проводиться. Визначте приблизно розмір отриманого файлу (у мегабайтах). Як відповідь вкажіть найближче за розміром файлу ціле число, кратне 10.
    Завдання 2. Музичний фрагмент був записаний у форматі моно, оцифрований і збережений у вигляді файлу без використання стиснення даних. Розмір отриманого файлу - 49 Мбайт. Потім той саме музичний фрагмент був записаний повторно у форматі стерео (двоканальний запис) і оцифрований з роздільною здатністю у 4 рази вище і частотою дискретизації у 3,5 рази менше, ніж у перший раз. Стиснення даних не проводилося. Вкажіть у мегабайтах розмір файлу, отриманого при повторному записі.
    Завдання 3. В мережі Інтернет знайдіть інформацію про запис музичних творів у форматі MIDI. Чому запис звуку у цьому форматі вважають аналогічним векторному методу кодування графічних зображень?

Немає коментарів:

Дописати коментар