четвер, 4 травня 2023 р.

 7 клас

04 травня
(четвер)

Правила поведінки при виявленні обірваного електричного дроту

(бесіда)

 Необхідно відкинути дріт можна лише за допомогою сухої деревини чи гуми. Якщо ви побачили обірваний електричний дріт, не торкайтеся його та не намагайтеся прибрати. Негайно повідомте дорослим про місцезнаходження обриву. 

Виявивши обірваний електричний дріт, категорично забороняється доторкатися до нього. У цьому випадку необхідно відразу ж організувати охорону на місці розриву дроту, припинити рух пішоходів і транспорту, попередити дорослих, які повинні зателефонувати в підприємство електромереж . Самим триматися подалі, метрів за 10 так як електрострум може передатися по землі.

      Доторкнувшись до обірваного дроту, людина часто не в силах самостійно розтиснути пальці і відвести руку. Справа в тому, що електричний струм викликає мимовільне, судорожне скорочення м’язів. Ці м’язові спазми і не дають людині, якою б вона не була сильною, самій звільнитися від дроту. Особливо треба бути обережним під час бурі, снігопаду, ожеледі, ремонтних робіт, спилювання дерев, грози, сильного дощу, коли бувають часті випадки обриву електричних дротів.



Немає коментарів:

Дописати коментар